Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ruska in Finland: Op deze Autumn Foliage Map kun je live zien hoe het landschap veranderd

“Ruska” is het Finse woord voor het draaien van de bladeren, de tijd in de herfst wanneer loofbomen en struiken zich voorbereiden op de winter door hun bladkleuren om te zetten in schitterende tinten rood, oranje en geel. Naast de bladeren aan de bomen, mag je de planten op de grond niet missen, vooral in Lapland transformeren deze mee in bonte herfstkleuren.

Deze magische tijd van het jaar trekt herfstreizigers van over de hele wereld naar Finland, het meest beboste land van Europa (meer dan 70 procent van het landoppervlak van Finland is bedekt met bos) om te genieten van de spectaculaire visuele symfonie die het best wordt ervaren door te hiken, wandelen, fietsen en kamperen in de natuur. 

Autumn Foliage live map

De Ruska periode is intens en kort. In september en begin oktober verandert Finland in een zee van gele, rode en oranje bomen. In Lapland begint het zelfs al vanaf eind augustus. De Ruska verplaatst zich in slechts een paar weken van het noorden naar het zuiden met een snelheid van 500 kilometer. 

Wil je precies weten wanneer je waar moet zijn? Dankzij de nieuwe Autumn Foliage live map kun je nu precies zien hoe het landschap live veranderd. “De ruska-situatie wordt voorspeld met behulp van AI (kunstmatige intelligentie) en de resultaten worden weergegeven in een gebruiksvriendelijke kaartweergave. Met behulp van onze Autumn Foliage Live Map kun je ontdekken waar en wanneer je in Finland moet reizen om de kleuren in overvloed in zijn volle glorie te zien”, zegt Heli Jimenez, Senior Director, International Marketing en PR bij Business Finland.

“De dienst maakt gebruik van gegevens uit bronnen, waaronder wegcamera’s uit heel Finland, om de voortgang van de ruska tijdens het herfstseizoen in kaart te brengen. De AI-technologie verwerkt en verfijnt de informatie en creëert met behulp van weerberichten een realtime visuele gids voor de stadia van de herfst van Hanko in het zuiden tot Enontekiö in het noorden”, legt Jimenez uit.